Tapahtumakalenteri

-

Keskiviikko 1.5.2019

Vappukuoharit1.5.2019

Vappukuoharit nautitaan Hotelli Tammerin vieressä olevassa puistossa Rongankadun ja Pellavatehtaan välissä aivan Koskipuiston vieressä. Tapaamme vesialtaan takana olevilla penkeillä!

Klo 13:00-13:30

Maanantai 13.5.2019

Flooran päivä13.5.2019

Asuuko sisälläsi pieni runoilija? Haluaisitko jakaa kirjoituksiasi?

Osallistu Flooran päivän kirjoituskilpailuun - lisätietoja alla.


Raati valitsee teksteistä voittajan, joka julkaistaan Flooran päivänä asiaankuuluvin juhlallisuuksin...


Kilpailusta

TEKNA järjestää jäsenilleen kirjoituskilpailun juhlistaakseen 20-vuotisjuhlaansa.


Deadline: 31.3.2019

Teema: Tulevaisuuden yhteiskunta. Viihteellinen runo tai tarina, joka kertoo ihmisistä ja tekniikasta positiivisella twistillä.

Laji: runo tai pienoisnovelli

Pituus: max. 1 liuska runot, max. 3 liuskaa pienoisnovellit

Palkinto: mikäli tekstejä saadaan riittävästi, parhaista teksteistä koostetaan antologia vuonna 2019.

Lauantai 18.5.2019

Likkojen lenkki18.5.2019 - Ratina

Kaipaatko seuraa Likkojen lenkille? Lähde muiden Teknalaisten kanssa nauttimaan ihanasta kevätpäivästä ja hyvästä seurasta - tule viettämään pirtsakkaa liikuntapäivää kanssamme toukokuussa. Vauhdin ei tarvitse päätä hurmata, nautiskeleva kävelytahti on ihan ok! :)


“Likkojen Lenkki kokoaa vuosittain kaikenikäiset naiset yhteen – jo 30-vuoden ajan! Lauantaina 18.5.2019 kello 11.30 – 18.00 Ratinanniemen festivaalipuistossa nautitaan Tampereella jälleen upeassa naisenergisessä ilmapiirissä yhdessäolosta sekä liikunnan ja viihteen ainutlaatuisesta yhdistelmästä. Päivän musiikkikattauksesta vastaavat karismaattiset miesartistimme Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys ja Anssi Kela – tapahtuman polkaisee käyntiin Tampereen Työväen Teatterin Poikabändi-musikaalikomedian ToiBoys! Reittivaihtoehtoja on kolme, omansa juoksijoille kuin myös kävelijöille lisänä ohjatut liikuntatunnit sekä Rock The City Tampere -kaupunkiseikkailu.”


http://www.likkojenlenkki.fi/


Tapahtuman ohjelmatiedot löydät täältä http://www.likkojenlenkki.fi/tampere/ohjelma/


Tekna avustaa osallistumismaksussa. Ilmoittauduthan ystävällisesti perjantaihin 26.4. mennessä.

Keskiviikko 5.6.2019

Kävelyretki Kintulammen luonnonsuojelualueella5.6.2019 - Kintulammi

Kintulammi on upea retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella, Teisko-Aitolahti -alueella. Se on kaikille avoin luonto- ja retkikohde polkuineen, pitkospuineen, laavuineen ja suuntaviitoituksineen. Alue sijaitsee noin 20 km Tampereen keskustasta Teiskon suuntaan.

Alueelta löytyy noin 15 km opastettua retkeilyreitistöä, sekä viisi tulipaikkaa, joista neljän yhteydessä on uniikki luonnonmukaisesti suunniteltu laavukokonaisuus puuliitereineen ja kuivakäymälöineen.


https://kintulammi.fi/                       


Kokoonnumme myöhemmin sovittavassa paikassa n. klo 16.30/17, josta lähdetään yhdessä kävelylle. TEKNA tarjoaa retkellä makkarat; juomat ja muut retkieväät tulee ottaa itse. Voit ottaa mukaan perhettä tai TEKNAsta mahdollisesti kiinnostuneen ystävän.

Voit ilmoittautua mukaan TEKNAn nettisivujen kautta TÄÄLTÄ. Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä hlö-määrän.

HUOM! Säävaraus. Retki järjestetään jos osallistujia vähintään 10.

Yhteyshlö: johanna.lahti123@gmail.com

Keskiviikko 18.9.2019

Vierailu Milavidaan18.9.2019

Tutustumme Museo Milavidan Ambiente-näyttelyyn  (http://museomilavida.fi/ambiente-timo-sarpanevan-painokankaita/) opastettuna. 

Kokoonnumme keskiviikkona 18. syyskuuta klo 16.00-16.15 museon ala-aulaan, jossa kukin voi ostaa omakustanteisen pääsylipun museoon hintaan 8e (alle 10h ryhmä) ja 6e (yli 10h ryhmä). Museokortti käy myös pääsylippuna. Opastus alkaa tasan klo 16.30, minkä vuoksi on hyvä olla ajoissa paikalla. Yhdistys tarjoaa opastuksen kaikille. Ilmoittaudu TÄÄLTÄ. Kahvittelua ja mukavaa yhdessäoloa jatketaan museokierroksen jälkeen omakustanteisesti Ratikkakahvilassa Keskustorilla.

Tiistai 8.10.2019

Agtuvin yritysvierailu & Ada Lovelace -päivän kuoharit8.10.2019

Agtuvi Oy on vuonna 1975 perustettu tamperelainen perheyritys, joka valmistaa suosittuja Kivat-tuotteita. Sormikkaista valmistus on laajentunut myöhemmin myös pipoihin, myssyihin, lapasiin, kaulureihin ja villahaalareihin. Laatu on yksi yrityksen tärkeimmistä arvoista.  Kivat-tuotteet syntyivät tarpeesta löytää luonnonmateriaaleista tehtyjä lastenvaatteita herkkäihoisille lapsille. Tuotteet suunnitellaan pienen asiakkaan ehdoilla. Tuotteet ovat helppoja pukea, eivätkä ne kutita tai hierrä. Tutustu tuotteisiin etukäteen https://www.kivatshop.fi/. Kivat joululahjat kaikille (myös aikuisille) voit hankkia tänä vuonna hyvissä ajoin.

 

Kokoonnumme tiistaina 8.10. klo 14.00 Agtuvi Oy:n toimitiloissa Lahdesjärvellä osoitteessa Kursonkatu 4, 33840 Tampere. Tehdaskierros ja opastus tuotannon saloihin käynnistyy saman tien, koska kutomakoneet ovat käynnissä vain klo 15 asti. Tehdaskierroksen jälkeen meillä on mahdollisuus tehdä Kivat-ostoksia tehtaanmyymälässä ja nauttia Ada Lovelace-kuoharit (alkoholiton) sekä pullakahvit tehtaan kokoushuoneessa. Siinä sivussa jatkamme keskustelua ja esitämme isännille Agtuvin toimintaa koskevia kysymyksiä. Teknan kokous voi jatkua n. Klo 17  asti. Varaa ajoissa iltapäivään vapaata ja varmista paikkasi eturiviin viimeistään ma 30.9.2019. Vierailijamäärä tehtaalla on enintään 25 henkilöä.

Ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ.

Maanantai 4.11.2019

Pikkujoulut4.11.2019

Tämän vuoden pikkujoulut starttaavat maanantaina 4.11. klo 17 Tammerkosken keskiputouksen vesivoimalaitoksen vanhassa valvomossa. Kuulemme samalla esittelyn voimalaitoksen historiasta. Ruokailusta vastaa 4catering (www.4catering.fi), joka on valmistanut meille ruokaisan salaattipöydän. Pikkujouluissa maistellaan lisäksi viinejä Matti Sieväsen (www.viinimestarit.com) opastuksella. Luvassa on mielenkiintoisia esittelyjä ja hyviä viinejä Euroopan pientiloilta.


Jatkamme myös pikkujoulupukkiperinnettä, joten otathan halutessasi mukaan maksimissaan viiden euron arvoisen pikkujoulupaketin. 


Tule viettämään viihtyisä ilta muiden Teknalaisten kanssa! 


Ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 31.10. TÄÄLTÄ.


Paikka: Moreenia, Valssipadonraitti 3

Aika: ma 4.11. klo 17 (olethan ajoissa paikalla)

Tiistai 19.11.2019

Vaalikokous ja Goforen yritysvierailu19.11.2019

Tiistaina 19.11. klo 17 kokoonnumme yritysvierailulle IT-talo Goforelle, joka sijaitsee keskustan Technopoliksella (saapumisohjeet https://www.technopolis.fi/vapaat-toimitilat/tampere/yliopistonrinne/osoite/). Yritysesittelyn lisäksi kuulemme tekoälystä ja data-analytiikasta sekä erityisesittelyssä Goforen persoonalliset chatbotit (https://gofore.com/goforen-botit-varaavat-junaliput-sparraavat-ja-kertovat-vitseja/). 


     

Yllä ihastuttavat botit Seppo, Genie ja Granny. Tule kuulemaan, miten he auttavat goforelaisia arjessa! 


Goforen esittelyjen jälkeen pidämme vaalikokouksen. Vaalikokouksessa valitaan TEKNAlle uusi hallitus vuodeksi 2020. Vuositapahtumien organisoinnin lisäksi pääset kokeilemaan hallitustyöskentelyä, ja saat hyvää käytännön kokemusta vaikka hallitusammattilaisen uraa varten.


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä vaalitoimikunnan Minnaan (minna.kantsila@metsagroup.com) ja Taruun (taru.karhula@gmail.com).  


Tule mukaan tekemään TEKNAlle mielenkiintoista tapahtumavuotta 2020!


Tarjolla kahvia/teetä sekä syötävää. Ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ viimeistään tiistaina 12.11.


Paikka: Gofore, D-rappu, 8. kerros (Pormestari), Kalevantie 2 (autopaikat Ratapihankatu 51)
Aika: ti 19.11. klo 17 (olethan ajoissa paikalla)

Maanantai 16.12.2019

Club for Five -joulukonsertti16.12.2019

TEKNA osallistuu kansainvälisesti arvostetun Club for Fiven Jouluna-konserttisalikiertueen konserttiin Tampere-talossa ma 16.12. klo 19:00. Konsertti on raikkaasti uudistettu, ja se pitää sisällään upeiden perinteisten joululaulujen lisäksi myös täysin uutta joulumusiikkia. Tämän viisikon yllätyksellisyys ja taiturimaiset tulkinnat tuovat joulun jokaisen sydämeen – kauniiden klassikoiden siivin tai tonttumusiikin kepeässä ja hyväntuulisessa maailmassa.

Club for Five on Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi.

Konsertin kesto 2 h 15 min ja konsertissa on väliaika.

TEKNA on varannut konserttiin 40 lippua. Ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ. Voit ilmoittaa mukaan myös avecin.


Ryhmälipun hinta TEKNAn jäsenille on noin 34,40 eur (tämä tarkistetaan henkilömäärän vahvistettua, sisältää TEKNAn tuen) ja hinta avecille on 37,40 eur. Ensisijaisesti lipun saavat TEKNAn jäsenet ja sen jälkeen mukaan pääsevät avecit ilmoittautumisjärjestyksessä.


Ilmoittautuminen päättyy 8.11., mutta ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian, sillä joudumme ilmoittamaan väliaikatietoa lipunvarauksen tilanteesta Tampere-talolle lokakuun alussa. Ilmoittautuminen on sitova ja esim. mahdollisissa sairastapauksissa emme palauta rahoja. Toki autamme etsimään lipulle uutta käyttäjää ja voit myös itse myydä lipun eteenpäin. 


Liput tulee maksaa lähempänä ilmoitettujen ohjeiden mukaan viikolla 46. 


Paikka: Tampere-talo

Aika: ma 16.12.

Kello: 19:00, konsertin kesto 2h 15 minLauantai 25.1.2020

Tiedon valoa (julkinen tapahtuma)25.1.2020 10:00 - 16:00 - Tampere-Talo

Vietä mukava ja tieteentäyteinen koko perheen päivä Tampere-talossa lauantaina 25.1.2020 kello 10—16. Maksuttomassa Tiedon valoa -tapahtumassa on ohjelmaa ja elämyksiä kaikenikäisille. Tapahtuma avaa Tampere Smart City Week -kokonaisuuden.

Et tarvitse erillistä ilmoittautumista Teknalle!

Tapahtuma on julkinen.

Tapahtuman kotisivut