Tapahtumakalenteri

-

Lauantai 18.5.2019

Likkojen lenkki18.5.2019 - Ratina

Kaipaatko seuraa Likkojen lenkille? Lähde muiden Teknalaisten kanssa nauttimaan ihanasta kevätpäivästä ja hyvästä seurasta - tule viettämään pirtsakkaa liikuntapäivää kanssamme toukokuussa. Vauhdin ei tarvitse päätä hurmata, nautiskeleva kävelytahti on ihan ok! :)


“Likkojen Lenkki kokoaa vuosittain kaikenikäiset naiset yhteen – jo 30-vuoden ajan! Lauantaina 18.5.2019 kello 11.30 – 18.00 Ratinanniemen festivaalipuistossa nautitaan Tampereella jälleen upeassa naisenergisessä ilmapiirissä yhdessäolosta sekä liikunnan ja viihteen ainutlaatuisesta yhdistelmästä. Päivän musiikkikattauksesta vastaavat karismaattiset miesartistimme Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys ja Anssi Kela – tapahtuman polkaisee käyntiin Tampereen Työväen Teatterin Poikabändi-musikaalikomedian ToiBoys! Reittivaihtoehtoja on kolme, omansa juoksijoille kuin myös kävelijöille lisänä ohjatut liikuntatunnit sekä Rock The City Tampere -kaupunkiseikkailu.”


http://www.likkojenlenkki.fi/


Tapahtuman ohjelmatiedot löydät täältä http://www.likkojenlenkki.fi/tampere/ohjelma/


Tekna avustaa osallistumismaksussa. Ilmoittauduthan ystävällisesti perjantaihin 26.4. mennessä.

Keskiviikko 5.6.2019

Kävelyretki Kintulammen luonnonsuojelualueella5.6.2019 - Kintulammi

Kintulammi on upea retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella, Teisko-Aitolahti -alueella. Se on kaikille avoin luonto- ja retkikohde polkuineen, pitkospuineen, laavuineen ja suuntaviitoituksineen. Alue sijaitsee noin 20 km Tampereen keskustasta Teiskon suuntaan.

Alueelta löytyy noin 15 km opastettua retkeilyreitistöä, sekä viisi tulipaikkaa, joista neljän yhteydessä on uniikki luonnonmukaisesti suunniteltu laavukokonaisuus puuliitereineen ja kuivakäymälöineen.


https://kintulammi.fi/                       


Kokoonnumme myöhemmin sovittavassa paikassa n. klo 16.30/17, josta lähdetään yhdessä kävelylle. TEKNA tarjoaa retkellä makkarat; juomat ja muut retkieväät tulee ottaa itse. Voit ottaa mukaan perhettä tai TEKNAsta mahdollisesti kiinnostuneen ystävän.

Voit ilmoittautua mukaan TEKNAn nettisivujen kautta TÄÄLTÄ. Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä hlö-määrän.

HUOM! Säävaraus. Retki järjestetään jos osallistujia vähintään 10.

Yhteyshlö: johanna.lahti123@gmail.com

Keskiviikko 18.9.2019

Vierailu Milavidaan18.9.2019

Tutustumme Museo Milavidan Ambiente-näyttelyyn  (http://museomilavida.fi/ambiente-timo-sarpanevan-painokankaita/) opastettuna. 

Kokoonnumme keskiviikkona 18. syyskuuta klo 16.00-16.15 museon ala-aulaan, jossa kukin voi ostaa omakustanteisen pääsylipun museoon hintaan 8e (alle 10h ryhmä) ja 6e (yli 10h ryhmä). Museokortti käy myös pääsylippuna. Opastus alkaa tasan klo 16.30, minkä vuoksi on hyvä olla ajoissa paikalla. Yhdistys tarjoaa opastuksen kaikille. Ilmoittaudu TÄÄLTÄ. Kahvittelua ja mukavaa yhdessäoloa jatketaan museokierroksen jälkeen omakustanteisesti Ratikkakahvilassa Keskustorilla.

Tiistai 8.10.2019

Agtuvin yritysvierailu & Ada Lovelace -päivän kuoharit8.10.2019

Agtuvi Oy on vuonna 1975 perustettu tamperelainen perheyritys, joka valmistaa suosittuja Kivat-tuotteita. Sormikkaista valmistus on laajentunut myöhemmin myös pipoihin, myssyihin, lapasiin, kaulureihin ja villahaalareihin. Laatu on yksi yrityksen tärkeimmistä arvoista.  Kivat-tuotteet syntyivät tarpeesta löytää luonnonmateriaaleista tehtyjä lastenvaatteita herkkäihoisille lapsille. Tuotteet suunnitellaan pienen asiakkaan ehdoilla. Tuotteet ovat helppoja pukea, eivätkä ne kutita tai hierrä. Tutustu tuotteisiin etukäteen https://www.kivatshop.fi/. Kivat joululahjat kaikille (myös aikuisille) voit hankkia tänä vuonna hyvissä ajoin.

 

Kokoonnumme tiistaina 8.10. klo 14.00 Agtuvi Oy:n toimitiloissa Lahdesjärvellä osoitteessa Kursonkatu 4, 33840 Tampere. Tehdaskierros ja opastus tuotannon saloihin käynnistyy saman tien, koska kutomakoneet ovat käynnissä vain klo 15 asti. Tehdaskierroksen jälkeen meillä on mahdollisuus tehdä Kivat-ostoksia tehtaanmyymälässä ja nauttia Ada Lovelace-kuoharit (alkoholiton) sekä pullakahvit tehtaan kokoushuoneessa. Siinä sivussa jatkamme keskustelua ja esitämme isännille Agtuvin toimintaa koskevia kysymyksiä. Teknan kokous voi jatkua n. Klo 17  asti. Varaa ajoissa iltapäivään vapaata ja varmista paikkasi eturiviin viimeistään ma 30.9.2019. Vierailijamäärä tehtaalla on enintään 25 henkilöä.

Ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ.

Maanantai 4.11.2019

Pikkujoulut4.11.2019

Tämän vuoden pikkujoulut starttaavat maanantaina 4.11. klo 17 Tammerkosken keskiputouksen vesivoimalaitoksen vanhassa valvomossa. Kuulemme samalla esittelyn voimalaitoksen historiasta. Ruokailusta vastaa 4catering (www.4catering.fi), joka on valmistanut meille ruokaisan salaattipöydän. Pikkujouluissa maistellaan lisäksi viinejä Matti Sieväsen (www.viinimestarit.com) opastuksella. Luvassa on mielenkiintoisia esittelyjä ja hyviä viinejä Euroopan pientiloilta.


Jatkamme myös pikkujoulupukkiperinnettä, joten otathan halutessasi mukaan maksimissaan viiden euron arvoisen pikkujoulupaketin. 


Tule viettämään viihtyisä ilta muiden Teknalaisten kanssa! 


Ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 31.10. TÄÄLTÄ.


Paikka: Moreenia, Valssipadonraitti 3

Aika: ma 4.11. klo 17 (olethan ajoissa paikalla)

Tiistai 19.11.2019

Vaalikokous ja Goforen yritysvierailu19.11.2019

Tiistaina 19.11. klo 17 kokoonnumme yritysvierailulle IT-talo Goforelle, joka sijaitsee keskustan Technopoliksella (saapumisohjeet https://www.technopolis.fi/vapaat-toimitilat/tampere/yliopistonrinne/osoite/). Yritysesittelyn lisäksi kuulemme tekoälystä ja data-analytiikasta sekä erityisesittelyssä Goforen persoonalliset chatbotit (https://gofore.com/goforen-botit-varaavat-junaliput-sparraavat-ja-kertovat-vitseja/). 


     

Yllä ihastuttavat botit Seppo, Genie ja Granny. Tule kuulemaan, miten he auttavat goforelaisia arjessa! 


Goforen esittelyjen jälkeen pidämme vaalikokouksen. Vaalikokouksessa valitaan TEKNAlle uusi hallitus vuodeksi 2020. Vuositapahtumien organisoinnin lisäksi pääset kokeilemaan hallitustyöskentelyä, ja saat hyvää käytännön kokemusta vaikka hallitusammattilaisen uraa varten.


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä vaalitoimikunnan Minnaan (minna.kantsila@metsagroup.com) ja Taruun (taru.karhula@gmail.com).  


Tule mukaan tekemään TEKNAlle mielenkiintoista tapahtumavuotta 2020!


Tarjolla kahvia/teetä sekä syötävää. Ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ viimeistään tiistaina 12.11.


Paikka: Gofore, D-rappu, 8. kerros (Pormestari), Kalevantie 2 (autopaikat Ratapihankatu 51)
Aika: ti 19.11. klo 17 (olethan ajoissa paikalla)

Maanantai 16.12.2019

Club for Five -joulukonsertti16.12.2019

TEKNA osallistuu kansainvälisesti arvostetun Club for Fiven Jouluna-konserttisalikiertueen konserttiin Tampere-talossa ma 16.12. klo 19:00. Konsertti on raikkaasti uudistettu, ja se pitää sisällään upeiden perinteisten joululaulujen lisäksi myös täysin uutta joulumusiikkia. Tämän viisikon yllätyksellisyys ja taiturimaiset tulkinnat tuovat joulun jokaisen sydämeen – kauniiden klassikoiden siivin tai tonttumusiikin kepeässä ja hyväntuulisessa maailmassa.

Club for Five on Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi.

Konsertin kesto 2 h 15 min ja konsertissa on väliaika.

TEKNA on varannut konserttiin 40 lippua. Ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ. Voit ilmoittaa mukaan myös avecin.


Ryhmälipun hinta TEKNAn jäsenille on noin 34,40 eur (tämä tarkistetaan henkilömäärän vahvistettua, sisältää TEKNAn tuen) ja hinta avecille on 37,40 eur. Ensisijaisesti lipun saavat TEKNAn jäsenet ja sen jälkeen mukaan pääsevät avecit ilmoittautumisjärjestyksessä.


Ilmoittautuminen päättyy 8.11., mutta ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian, sillä joudumme ilmoittamaan väliaikatietoa lipunvarauksen tilanteesta Tampere-talolle lokakuun alussa. Ilmoittautuminen on sitova ja esim. mahdollisissa sairastapauksissa emme palauta rahoja. Toki autamme etsimään lipulle uutta käyttäjää ja voit myös itse myydä lipun eteenpäin. 


Liput tulee maksaa lähempänä ilmoitettujen ohjeiden mukaan viikolla 46. 


Paikka: Tampere-talo

Aika: ma 16.12.

Kello: 19:00, konsertin kesto 2h 15 minLauantai 25.1.2020

Tiedon valoa (julkinen tapahtuma)25.1.2020 10:00 - 16:00 - Tampere-Talo

Vietä mukava ja tieteentäyteinen koko perheen päivä Tampere-talossa lauantaina 25.1.2020 kello 10—16. Maksuttomassa Tiedon valoa -tapahtumassa on ohjelmaa ja elämyksiä kaikenikäisille. Tapahtuma avaa Tampere Smart City Week -kokonaisuuden.

Et tarvitse erillistä ilmoittautumista Teknalle!

Tapahtuma on julkinen.

Tapahtuman kotisivut

Keskiviikko 12.2.2020

Vierailu SPR:n logistiikkakeskuksessa12.2.2020 17:30 - 19:30 - Kalkun kehätie

Tekna vierailee Suomen Punaisen Ristin (SPR) logistiikkakeskuksessa, tervetuloa mukaan kuukausitapahtumaan ke 12.2.2020 klo 17:30. Aluksi tee- ja kahvitarjoilu. Sisälle pääsee klo 17 jälkeen. 

Tampereen Kalkussa sijaitseva logistiikkakeskus ylläpitää Suomen Punaisen Ristin kansainvälistä auttamisvalmiutta. Kansainvälisen avun organisointi vaatii erityisosaamista. Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksessa työskentelee vakituisesti kymmenkunta materiaalihankinnan, tekniikan, logistiikan ja lääkinnän ammattilaista. Logistiikkakeskus huolehtii myös avustustarvikkeiden ja katastrofivalmiusyksikköjen välineistön hankinnasta, pakkaamisesta ja varastoinnista. Lisäksi keskuksessa säilytetään kotimaan äkillisissä katastrofeissa tarvittavia avustustarvikkeita.

Vierailun aikana saat tietoa Punaisesta Rististä, avustussysteemistä, logistiikkakeskuksesta itsestään sekä sen toiminoista. Tutustutaan mm. vaatelajitteluun, vastaanottokeskuksille tehtävistä paketeista, lisäksi on mahdollista tehdä ostoksia verkkokaupasta ja saada tuotteet heti mukaansa. Voit halutessasi tutustua tuotteisiin osoitteessa www.punaisenristinkauppa.fi. Vierailukierros kestää noin 1,5 – 2 h.
SPR Logistiikkakeskus sijaitsee Mustavuoren laskettelurinteiden kupeessa, osoitteessa Kalkun Kehätie 4,
33330 Tampere. Bussit 17, 29A ja 29 B kulkevat lähelle.

Ilmoittautuminen mukaan Teknan sivujen kautta. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfh2nDnG1gga513NRjlRWFxR91CoZyNjPCh_25q767AqlTkKQ/viewform

Mukaan mahtuu 20 hlö ilmoittaumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu viimeistään ma 10.2.2020.

https://www.punainenristi.fi/logistiikkakeskus

Maanantai 30.3.2020

PERUTTU! Tutustuminen Tammervoiman hyötyvoimalaitokseen30.3.2020 16:15 - 19:00 - Tarastejärvi, Hyötyvoimankuja 1

TAPAHTUMA ON PERUTTU JA PYRITÄÄN JÄRJESTÄMÄÄN VIERAILU MYÖHEMMIN!

Maaliskuussa 2020 kiertotalousteemamme käynnistyy toden teolla Tammervoiman hyötyvoimalaitoksessa. Kierrätettävän tavaran loppusijoituskohteessa pääsemme katsomaan ja kuulemaan paikan päällä, miten erilaiset tarpeettomat tavarat, roskat ja jätteet päätyvät Tarastejärvelle, miten niitä käsitellään ja mitä hyötyä voimalaitoksen prosesseista saadaan. Toiminnan esittelyn yhteydessä on kahvi/tee-tarjoilu ja mahdollisuus keskusteluun/kysymyksiin. 

Tilaisuuden lopuksi pidämme vuosikokouksen.

Tammervoiman hyötyvoimalaitoksen osoite on Hyötyvoimankuja 1, 33680 Tampere. Kimppakyydeillä tai omalla autolla pääsee parhaiten perille.

Ilmoittautumiset 23.3. mennessä Teknan nettisivujen kautta (Ilmoittaudu tapahtumiin). Ilmoita samalla, jos tarvitset tai voit tarjota kyydin. Tervetuloa mukaan!

Ohjelma:

  • 16.15 saavumme Tarastejärvelle ja sijoitumme kokoustilaan/luokkaan
  • 16.30 kahvi/tee-tarjoilu ja pikkusuolaista kahvileipää
  • toimitusjohtaja Harri Kallio kertoo hyötyvoimalaitoksen toiminnan taustasta, lajittelusta, prosesseista ja tavoitteista yms,
  • Keskustelua, kysymyksiä
  • Kierros ja katselmus laitoksessa
  • 18.00- 18.15 Teknan väki siirtyy kokoustilaan/luokkaan pitämään vuosikokousta
  • 19.00 tilaisuus päättyy

************************************

Vuosikokouksen esityslista (KOKOUKSEN OSALTA KATSOTAAN SIIRTÄMINEN TAI MAHD VIRTUAALIPALAVERI)


1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen järjestäytyminen
3. Pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valitseminen
4. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
5. Vuoden 2019 toimintakertomuksen esittely
6. Vuoden 2019 tilinpäätöksen ja toiminnantarkastajien lausunnon esittely
7. Vuoden 2019 tilinpäätöksen vahvistaminen
8. Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2019 hallitukselle
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päättäminen