Ekskursio Satakuntaan 26.8.2022

(Kuvan lähde: Rosenlew-museo, nettisivut)
(Kuvan lähde: Tactic Games Oy, nettisivut)

TEKNAlaiset lähtevät elokuussa, perjantaina 26.8.2022, ekskursiolle Satakuntaan ja tarjolla on mielenkiintoisia kohteita. Päivän aikana tutustumme teollisuuden historiaan, nykyaikaiseen tuotantoon sekä taiteeseen. Suunniteltu ohjelma on alla:

Perjantai 26.8.2022

klo 8:15                      Lähtö Tampereelta (autokunnittain sovitaan lähtöpaikka)

klo 9:45                      Saapuminen Poriin

klo 10:00                    Opastettu kierros Rosenlew-museossa, Kuninkaanlahdenkatu 14, 28100 Pori

https://www.pori.fi/satakunnan-museo/vierailulle-museoon/rosenlew-museo

Rosenlew-museo esittelee ja tallentaa Satakunnan teollista kulttuuriperintöä. Perusnäyttelyssä voi tutustua monialaisen Rosenlew-yhtiön (1853 - 1987) historiaan ja tuotantoon. Vaihtuvissa näyttelyissä on esillä teollisuuteen ja tekniikkaan liittyviä aiheita.

klo 11.30 - 12:30      Lounas (omakustanteisesti, paikka tarkentuu myöhemmin)

klo 13:00 - 15:00      Yritysvierailu, Tactic Games Oy (https://games.tactic.net/), Raumanjuovantie 2, Pori

Porilainen pelitalo TACTIC tunnetaan kekseliäistä ja laadukkaista lautapeleistään, jotka koukuttavat miljoonia pelaajia ympäri maailman. Niin rakastetut klassikot kuin jännittävät uutuudetkin on tehty kestämään kovaa kulutusta.

Klo 15:00 - 16:30     Tutustuminen Noormarkun ruukkialueeseen (https://ahlstrominruukki.fi/), Laviantie 14, 29600 Noormarkku

klo 16:30 - 17:30      Esittelykierros, Villa Mairea (https://villamairea.fi/), Pikkukoivukuja 20, 29600 Noormarkku

Alvar ja Aino Aalto suunnittelivat elokuussa 1939 Noormarkun ruukin alueelle valmistuneen Villa Mairean kodiksi ystävilleen Maire ja Harry Gullichsenille. Harry Gullichsen toimi tuolloin A. Ahlström Oy:n pääjohtajana. Maire Gullichsen oli taiteen tukija ja keräilijä, jonka ulkomainen taidekokoelma on esillä Villa Maireassa.

klo 17:30 - 18:30      Galleria Kerimanni Galleria Kerimanni, Pomarkku • Gallery » outdooractive.com

klo 18:30 - 20:30      Paluu Tampereelle

Paluumatkalla on mahdollisuus tutustua Jämin uhrilähteeseen Uhrilähde - Jämi (jami.fi)

(matka-aikaan lisää n. 0,5 h; saapuminen Tampereelle n. klo 21:00)

TEKNA maksaa päivän ohjelmaan kuuluvat opastukset (42 €/hlö), lounas omakustanteisena. Matkaan lähdetään kimppakyydeillä, joten ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisuudestasi lähteä matkaan omalla autolla. Jos taas hyppäät kaverin kyytiin, varauduthan maksamaan kimppakyydistä kuskille osuutta polttoainekuluista.

Lisätietoja ekskursiosta voit tiedustella Tiinalta (dufvatiina@gmail.com). Tiinan kyytiin mahtuu kolme ensimmäistä kyytiä tarvitsevaa, reipasta retkeläistä. Tarkemmat tiedot lähetämme ilmoittautuneille lähempänä ajankohtaa.

Sitovat ilmoittautumiset tapahtumaan TEKNAn nettisivujen kautta viimeistään perjantaina 12.8.2022, jotta ehdimme vahvistamaan osallistujamäärän suosituille opastuskierroksille.

https://tekna.tek.fi/ilmoittaudu-tapahtumiin/

Huomioithan, että opastuskierroksille ilmoittautumiset ovat TEKNAlle sitovia, joten ilmoittautumisajan jälkeisistä peruutuksista perimme ”muodollisen” peruutusmaksun (20 €). Tietenkin voit värvätä jonkun toisen jäsenen matkaan, jos et itse sittenkään pääse osallistumaan.