Retkiluistelu Tohlopin luisteluradalla 17.2.2022 -> uusi päivä 24.2.2022

Kuvan lähde: Tohlopin luistelurata (Instagram).

Teknalaisille on nyt mahdollisuus tunnin mittaiseen retkiluistelukokemukseen torstaina 24.2.2022 (HUOM! uusi päivä) Tohlopin luisteluradalla, joka on aurattu Tohloppijärven jäälle. Vuokraamme osallistujille tarvittavat välineet klo 17 - 18 väliseksi ajaksi, joten saavuthan paikalle kenkäsovituksiin mielellään jo klo 16:45. Saatavilla on laadukkaita OAC:n kotimaisia retkiluistimia NNN ja SNS-siteillä, Alpinan luistelumonoja (koot 36 - 47) sekä Exelin sauvoja (pituudet 135 - 170 cm). Retkiluistimet kiinnitetään luistelu(hiihto)monoihin; näin taataan paras luistelukokemus. Mikäli sinulla on omat luisteluhiihtomonot NNN- tai SNS-siteillä ja sauvat, niin ota mukaan, jolloin riittää edullisempi luistinterien vuokraus. Rauhallisemmasta matkan taittamisesta nauttiville vuokraamosta löytyy myös potkukelkkoja.

Voit luistella omaan tahtiin radalla. Muistathan, että luistellaan luonnonjäällä, joten epätasaisuuksia on aina, mutta retkiluistimilla pärjää kyllä. Opastusta luisteluun ei ole tilattu, eikä radan kahvio ole käytettävissä viikolla, joten iloisen luistelumielen lisäksi varaa halutessasi omat eväät matkaan.

Sitovat ilmoittautumiset TEKNAn nettisivujen kautta viimeistään maanantaina 21.2.2022.

Lisäys 13.+15.2.2022: Ystävänpäiväviikon kunniaksi TEKNA tarjoaa jäsenen ystävälle puolet vuokraamohinnasta. Ota siis myös ystävä mukaan ja ilmoittaudu, jotta saadaan tapahtuma toteutukseen! Lisääthän ystäväsi nimen ilmoittautumisen yhteydessä Lisätiedot-kenttään, jotta saamme ilmoittautuneiden määrän laskettua. Jos olet jo ilmoittautunut ja otatkin ystävän mukaan, laitathan siitä viestiä (tekna.tiedottaja@tek.fi) 21.2.2022 mennessä, samoin myös, jos haluat peruuttaa aiemman ilmoittautumisen; kiitos!

https://tekna.tek.fi/ilmoittaudu-tapahtumiin/

Tapahtumalle on sää- ja jäätilannevaraus. Minimi osallistujamäärä on 10 hlöä ja maksimi 20 hlöä.

Tarkempaa tietoa Tohlopin luistinradasta löydät täältä: https://tohlopinluistelurata.fi/luistelurata/

Julkinen liikenne

Tohlopin luisteluradalle on helppo tulla ja rata sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien tuntumassa vain 10 minuutin ajomatkan päässä Tampereen kaupungin keskustasta. Tampereen joukkoliikenteen Nysset kulkevat radalle tiheästi useita reittejä pitkin, riippuen lähtöpaikasta. Voimassaolevat aikataulut löydät Nyssen reittioppaasta (https://reittiopas.tampere.fi/). Tampereen keskustasta lähdettäessä hyviä vaihtoehtoja päätepysäkeiksi ovat:

Tohlopinranta 21 (kävelymatka vuokraamoon ja kahvioon n. 250 m)

Pispalanvaltatie 138 (kävelymatka vuokraamoon ja kahvioon n. 350 m)

Pysäköinti

Autoille löytyy pysäköintipaikkoja seuraavasti: Tohlopinranta, Nahkatehtaankatu, Epilänkatu, tenniskenttä/mattojenpesupaikka Epilänkatu, Pyydyspohjankadun uimarannan parkkipaikka.

Huomioithan, että Nahkatehtaankadun ja Epilänkadun hiekkakentällä on pysäköinti kielletty, samoin Nahkatehtaankadulla järven puolella.

Yritysvierailu

Kesäretki Akaaseen - 10.6.2022

 

Perjantaina 10.6.2022, klo 9:15 – 14:00

Satamatie 8, 37800 Akaa

 

TEKNAlaiset lähtevät etsimään hyvinvointia kesäretkelle Akaaseen; kauniiden tapettien, kangaspuiden, lankojen ja pellavatuotteiden maailmasta.

 

Aikataulu

n. 9.15                Lähtö Tampereelta (kimppakyydein mahdollisuuksien mukaan)

10.00 - 11.00    Tehdaskierros tapettitehtaalla, Pihlgren ja Ritola Oy (https://www.tapettitehdas.fi/)

11.00 - 11.30    Tapettitehtaan myymälä ja siirtyminen Toika Oy:lle

11.30 - 12.30    Toika Oy (https://www.toika.com/), Haittilantie 4 A, 37800 Akaa

12.30 - 13:00    Pellavatehdas (https://pellavatehdas.fi/).

13:00                                               Paluu Tampereelle

Ajankohta valikoitui päivävierailuksi, jotta pääsemme näkemään myös tuotantoa tapettitehtaalla. Opastus kestää noin tunnin ja tapettitehtaan vierailun jälkeen siirrymme Toika Oy:lle, joka on aivan tapettitehtaan naapurissa. Toikan myymälässä on mm. kudonta-, kehruu-, huovutus-, nypläys- ja tuftausvälineitä, runsaasti lankoja ja matonkuteita sekä muuta mukavaa käsityön tai kudonnan harrastajalle tai ammattilaiselle.

Ja ennen paluumatkaa halukkaat voivat poiketa Pellavatehtaalla ennen moottoritielle siirtymistä.

TEKNA maksaa opastuskierroksen tapettitehtaalla, mutta varauduthan maksamaan kimppakyydistä kuskille osuutta polttoainekuluista.

Sitovat ilmoittautumiset tapahtumaan TEKNAn nettisivujen kautta viimeistään keskiviikkona 8.6.2022.

https://tekna.tek.fi/ilmoittaudu-tapahtumiin/

Lisätietoja kesäretkestä voit tarvittaessa tiedustella Leenalta (leenak.vanhatalo@gmail.com).