Katsaus TEKNAn menneisiin tapahtumiin kuukausien varrelta

Tilastoa vuosilta 2018 ja 2019

Löydät TEKNAn ja tapahtumien osallistujatilastot TÄÄLTÄ.

Toukokuu 2020 - Etävuosikokous

Näin poikkeuksellisessa Koronatilanteessa järjestimme sääntömääräisen Vuosikokouksen Teams-palaverina halukkaille osallistujille. Hallitukselle v2019 myönnettiin vastuuvapaus ja samalla päätettiin aktivoitua jäsentapahtumissa aloittaen ulkotapahtumilla. Yritysvierailut pidetään edelleen jäissä ja aloitetaan järjestämällä jumppa- ja picnic-hetki ulos puistoon kesäkuussa. Muita tapaamisia järjestetään joko etänä tai virustilanteen ja suositusten mukaan lähitapaamisina.

Helmikuu 2020 - SPR:n logistiikkakeskus

Vierailimme Kalkussa SPR:n logistiikkakeskuksella kuulemassa, millaista katastrofi- ja ulkomaan apua lähtee Tampereelta maailmalle. Näimme laajoissa varastotiloissa olevia avustustarvikkeita ja paketteja, mm. keittiövarusteita, kokonainen avattu telttasairaala nukkehenkilöineen (kuvassa telttaleirejä), vedenpuhdistuslaitteita, vessoja, ajoneuvoja,... Haitin maanjäristysalueella oli SPR:n avustustoimintaa jopa kolme vuotta. Mikäli vapaaehtoistyö tai palkalliset komennukset SPR:llä kiinnostaa, voit hakeutua SPR:n kursseille apureserviin päästäksesi. Voit myös olla nyt jo avuksi mm. viemällä vaatteita (pula eritoten miesten vaatteista) SPR:n konteille tai suoraan Kalkun kehätie 3:een, tai vaikka verta luovuttamalla.

Joulukuu 2019 - ClubForFive

ClubForFive-joulukonserttiin Tampere-talole oli mahdollisuus ostaa Teknan kautta lippuja sekä itselleen että avecille. Osallistujien mukaan konsertti oli upea.

Marraskuu 2019 - Gofore ja Vaalikokous

Goforella pidettiin vuosikokous, mutta ennen sitä kuultiin hyvin mielenkiintoista asiaa sekä data-analytiikasta, että firman itselleen ja asiakkailleenkin kehittämistä boteista (virtuaali-ihmisiä, joiden kanssa voi chattailla), jotka auttavat goforelaisia mm. varaamaan matkalippuja ja teettämään matkalaskuja botin käsin, tai olemaan avuksi missä tahansa mieltä vaivaavassa asiassa. Botit tuntuivat asiansa osaavilta ja sympaattisilta henkilöhahmoilta.

Uusi hallitus valittiin vuosikokouksessa.

Marraskuu 2019 - Pikkujoulut

Pikkujouluja vietettiin Moreenian tiloissa Tammerkosken kuohujen keskellä. Olikin mielenkiintoista päästä tutustumaan historiallisiin vesivoimalaitoksen valvontatiloihin. Jäsenemme K. Hankela avasi ensin Tampereen teollista historiaa rakennuksen osalta, jonka jälkeen nautimme salaatteja, sekä viinejä meille maistatti Matti Sievänen Viinimestarit-yrityksen puolesta.

Lokakuu 2019 - Agtuvi (Ada Lovelace-tapahtuma)

Perinteiset Ada Lovelace - kuohuviinit nautittiin vierailemalla ensin Agtuvilla Lahdesjärvellä: Agtuvi Oy on vuonna 1975 perustettu tamperelainen perheyritys, joka valmistaa suosittuja Kivat-tuotteita. Sormikkaista valmistus on laajentunut myöhemmin myös pipoihin, myssyihin, lapasiin, kaulureihin ja villahaalareihin. Tehdaskierroksen jälkeen oli mahdollisuus ostaa Kivat-tuotteita ja nauttia kuohuvaa.

Syyskuu 2019 - Museo Milavida

Tutustuimme Näsikallion Museo Milavidan Ambiente-näyttelyyn, jossa oli esillä Sarpanevan suunnittelemia painokankaita.

Elokuu 2019 - Kemira, Sastamalan Excursio

TEKNAn excursio suuntautui Sastamalaan. Aluksi vierailimme Äetsän Kemiran tehtaalle, jossa valmistetaan esimerkiksi suomessa käytettävät vedenpuhdistuskemikaalit. Jatkoimme Kivikylän kotipalvaamolle, jossa nautimme lounaan Huittisten Hullulenkki - ravintolassa. Välissä poikkesimme Mattilan marjatilan myymälä-kahvila Hiidenkolossa. Siitä jatkoille Lojerin tehtaalle. Lojer on pohjoismaiden suurin sairaalakalusteiden valmistaja, ja lisäksi se valmistaa esimerkiksi fysioterapeuttien tai kampaamojen kalusteita. Tehtaalla on sekä tuotekehitys että valmistus, ja yritysesittelyn lisäksi pääsimme vierailemaan tehdastiloissa. Ilta päätettiin rentoutumalla Elivuoren saunatiloissa ja uimalla, sekä nauttimalla Huittisten makkaroita ja salaatteja.

Kesäkuu 2019 - Kintulammi

Tämän vuoden ulkoilutapahtuma järjestettiin suositulla Kintulammilla: Kintulammi on upea retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella, Teisko-Aitolahti -alueella. Se on kaikille avoin luonto- ja retkikohde polkuineen, pitkospuineen, laavuineen ja suuntaviitoituksineen. Alue sijaitsee noin 20 km Tampereen keskustasta Teiskon suuntaan.Alueelta löytyy noin 15 km opastettua retkeilyreitistöä, sekä viisi tulipaikkaa, joista neljän yhteydessä on uniikki luonnonmukaisesti suunniteltu laavukokonaisuus puuliitereineen ja kuivakäymälöineen.

Aurinkoinen sää suosi retkeilijöitä.

Toukokuu 2019 - Likkojen Lenkki

Likkojen lenkille osallistuttiin lämpimässä kesäsäässä, ja lenkin jälkeen osa porukasta jäi vielä paikalle jumppaamaan ja nauttimaan Samuli Edelmanin ja Anssi Kelan esityksistä.

Toukokuu 2019 - Wappu

Perinteiset Vappukuohut nautittiin perinteisesti Tammerin puistossa. Keväinen ilma oli viileä, mutta muuten suotuisa.

Maaliskuu 2019 - Amerplast ja Vuosikokous

Vierailimme Amerplastilla, jossa tutustuimme mm. muovisten kauppakassien valmistukseen kierrätysmuovista. Isäntänä toimi CMO Ari-Pekka Pietilä. Amerplastilla on jo vuodesta 1952 valmistettu korkealaatuisia joustopakkauksia mm. elintarvike- ja pehmopaperipakkauksia sekä ostoskasseja. http://www.amerplast.com/ Kestävän kehityksen mukainen toiminta on Amerplastissa tärkeää - toiminnan ympäristövaikutuksia pyritään minimoimaan mm. tehokkaalla kierrätyksellä ja ekologisilla pakkausvaihtoehdoilla. Kaikki yrityksen omassa toiminnassa syntyvä muovijäte kierrätetään ja yritys valmistaa muovikasseja, joissa 90% raaka-aineesta on kierrätysmuovia.

Tehdasvierailun jälkeen pidettiin Teknan vuosikokous.

Maaliskuu 2019 - Tekna 20v

Teknan 20-vuotisjuhlia vietettiin Finlaysonin palatsilla upeissa puitteissa. Vierailevana puhujana oli Satu Hassi. Pukuloisto oli jälleen kerran aika upeaa ja juhlissa viihdyttiin hyvin.

Helmikuu 2019 - Kokoelmakeskus-vierailu

Tampereen Kaupungin Museoiden Kokoelmakeskuksella Ruskossa oli niin paljon kaikkea mielenkiintoista nähtävää, että osallistujien mukaan aika tuntui loppuvan kesken. Kenties joskus myöhemmin teemme toisen reissun tänne.

Infoa: Tampereen museoiden esineet on keskitetty vuonna 2012 käyttöön otettuun Kokoelmakeskukseen. Peruskorjatussa teollisuuskiinteistössä on säilytystilat noin 400 000 esineelle ja työtilat kokoelmista huolehtiville museotyöntekijöille. Pinta-alaa kiinteistössä on yli 12 000 m².

Tammikuu 2019 - Salsakoulu

Teknalaisilla oli mahdollisuus osallistua salsatunnille Dame Clave - tanssikoulussa. Lantion irrottelun jälkeen osa halukkaista jatkoi matkaa viereiseen Kathmandu-ravintolaan syömään.

Joulukuu 2018 - Passion Test

Goforen tiloissa järjestettiin halukkaille Passion Test-tapahtuma. Voidaksemme pitkäkestoisesti hyvin, meillä täytyy olla elämässämme riittävästi asioita, joista nautimme ja jotka tuottavat meille mielihyvää. Passion Test on amerikkalaisten Janet Bray Attwoodin ja Chris Attwoodin kehittämä tehokas ja yksinkertainen työkalu, joka auttaa selkeyttämään sen, mikä on elämässäsi kaikista tärkeintä. Passion Test -työpajan veti Teknan hallituksen jäsen ja sertifioitu Passion Test -valmentaja Katri Koli. Työpajassa päästiin pysähtymään hetkeksi omien ajatusten äärelle.

Marraskuu 2018 - Pikkujoulut ja vaalikokous

Jokavuotiset pikkujoulut vietettiin tällä kertaa Tampereen Kulttuurikeskus Laikun kahviossa. Jutustelun ja lahjojen vaihdon ohella askarreltiin jouluisia origameja paperista.


Myös vaalikokous ja viininmaistelua järjestettiin Marraskuussa.

Lokakuu 2018 - Marimekko (Ada Lovelace-tapahtuma)

Perinteiseksi muodostunut Ada Lovelace-hengennostatustapahtuma järjestettiin Marimekon liikkeessä, jossa nautittiin muotinäytöksestä, kuohuviinistä sekä shoppailusta. Adahan oli erittäin merkittävä tieteenalan nainen, joka eli 1800-luvulla ja jota mielellämme muistelemme.

Lokakuu 2018 - Rautatiemuseo

Traficum järjesti teknalaisille tutustumisen Hyvinkään Rautatiemuseoon. Tutustuimme mm. perinnejuna Valtteriin ja teemana oli Muistojen matkassa.

Syyskuu 2018 - 1918-kävelykierros

Opastettu 1918 vuoden kävelykierros tarjottiin meille keskikaupungilla sisällissodan maisemissa. Tampereen keskustassa käytiin Pohjoismaiden suurimmat kaupunkitaistelut valkoisten ja punaisten joukkojen välillä huhtikuun alussa 1918. Valkoiset joukot hyökkäsivät kaupunkiin, punaiset puolustautuivat ja taistelut etenivät kortteli korttelilta kohti nykyistä Keskustoria. Hyvin mielenkiintoisia asioita nähtiin, kuten luodin reikiä vanhan koulun seinässä.

Elokuu2018 - Äänekoski Metsä Group-excursio

Kaksipäiväinen excursio suuntautui Metsä Groupille Äänekoskelle, jossa on maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas (http://biotuotetehdas.fi/) ja kartonkitehdas (https://www.metsaboard.com/About-Us/Aanekoski-board-mill/Pages/default.aspx). Yritysvierailuiden jälkeen siirryimme tunnelmalliseen Varjolaan (http://www.varjola.com/), joka oli maaseudun koskimiljöössä sijaitseva matkailutila. Siellä pääsimme nauttimaan rentouttavasta Koskenniskan luksussavusaunasta (Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatti) sekä herkullisesta illallisesta tilan navettaravintolassa. Lauantaina tutustuimme paikalliseen luontoon. Tästä jatkoimme Pandan tehtaanmyymälän (https://www.panda.fi/tehtaanmyymala.html) ja lounaan kautta Kuokkalan kartanoon (https://www.klubin.fi/fi/kuokkalan-kartano), jossa meille oli tarjolla opastettu kartanokierros.

Kesäkuu 2018 - Kylpyläkeikka

Aika rentoutua porukalla Tampereen kylpylässä. Allaspulikoinnin jälkeen oli mahdollisuus ottaa jalkahoitoa, ja käydä vaikka pizzalla rakennuksen pizza-ravintolassa.

Toukokuu 2018 - Wappu

Vappukuohut Tammerin puistossa sujuivat sateisissa merkeissä.

Huhtikuu 2018 - OptoFidelity

Kävimme yritysvierailulla automatisoituja testausjärjestelmiä kehittävällä OptoFidelityllä Visiokadulla, Hervannassa! Vierailulla kuultiin yritysesittelyn lisäksi VR- ja AR-maailman kuulumisia ja näiden uusimpia tekniikoita, unohtamatta työhyvinvoinnin näkökulmaa teknologiayrityksessä.

Maaliskuu 2018 - Raitsikkahanke

Kävimme tutustumassa Galleria Nottbeckissa Tampereen raitiotie-hankkeeseen. Tampereen tunnelin rakentamisen allianssimalli on herättänyt paljon huomiota, ja samaisella mallilla rakentuu raitiotieinfra. Arkkitehti Hanna Montonen avasi teknalaisille hankkeen tarkempia suunnitelmia.

Helmikuu 2018 - Hyvinvointisaunailta

Virittäydymme hyvinvoinnin teemavuoteen yhdessäolon, kiireen kesyttämisen ja voimavarojen aktivoinnin merkeissä. Tapasimme vanhoja ja uusia tuttuja, kun Tekna ja ICT Ladies järjestivät yhdessä hyvinvointiin keskittyvän saunaillan. Aloitimme Alisniemen saunan takkatuvalla. Sitten Pia Koponen (kirjailija, vuorovaikutus-, asiakaspalvelu-, esiintymistaito- ja ilmaisukouluttaja ja työhyvinvointivalmentaja) valmensi meitä. Intensiivinen ja inspiroiva noin tunnin kestävä valmennustuokio kutsui siirtymään kontrollista kontaktiin, suunnittelusta läsnäoloon ja hallinnasta sallintaan. Tavoitteena oli hyppäyttää meidät hetkeksi irti arjesta ja antaa oivalluksia oman henkisen hyvinvointimme ylläpitämiseen. Onnistui.

Marraskuu 2017 - Vuorovaikutustaidot ja Vaalikokous

Tulevaisuuden työelämässä ihmisten kohtaamisen ja asiakaspalvelun merkitys korostuu. Unelmaduunia etsiessä taas kannattaa hioa omat vuorovaikutustaidot huippuunsa. Näitä asioita mietimme ja harjoittelimme asiakaspalvelu- ja vuorovaikutusvalmentaja Kata Koskisen kanssa. Valmennuksen jälkeen pidimme TEKNAn sääntömääräisen vaalikokouksen.


Lokakuu 2017 - TEKNAn pikkujoulut

TEKNAn pikkujouluja vietettiin italialaisen kulttuurin tunnelmissa. Illan aikana maistelimme viinejä ja juustoja, tutustuimme italialaiseen kulttuuriin, nautimme elävästä musiikista sekä söimme italialaisittain.


Lokakuu 2017

Lokakuussa aloitimme uuden perinteen TEKNAn jäsenille, Ada Lovelace-päivänä nostimme maljat naisten saavutuksille luonnontieteessä, teknologiassa ja matematiikassa! Samalla saimme mahdollisuuden vierailla Portiikissa.

TEKNAn excu Länsirannikolle, elokuu 2017

Elokuun excursio länsirannikolle oli tämän vuoden kaksipäiväinen yritysvierailujen, rentoutumisen ja kulttuurin tapahtumamme. Aloittelimme Biolanin pääkonttorilla, huikeassa ekorakentamisen maamerkissä. Kuulimme innostavan yritystarinan. Mieleen jäi, kuinka mahdoton voi olla innovaattorille houkuttelevin haaste. Lounaan jälkeen meillä oli erityislaatuinen mahdollisuus vierailla Uudenkaupungin autotehtaalla. Siellä pääsimme kuvauttamaan itsemme Suomessa valmistettujen luksusautojen kanssa. Meille oli myös järjestetty juna-ajelu läpi kaikkien tuotantotilojen, joissa ammattilaiset robottiapureineen kasasivat vauhdilla uusia kulkuneuvoja.

Iltaa vietimme kauniissa Kauttuan ruukin maisemissa, hyvässä seurassa illallisen ja rantasaunan merkeissä. Majoituimme Alvar Aallon suunnittelemassa vierastalossa, johon porukkamme sopivasti mahtui. Lisää Aaltoa näimme seuraavana päivänä, kun oppaamme kierrätti meitä ruukin alueen läpi. Moni päätti vierailla kauniilla alueella ensi kesänä uudelleen. Ruukin kupeesta poikkesimme Makeistamoon, josta poimimme matkaan käsityönä tehdyt makeat tuliaiset. Viimeinen kohteemme oli Emil Cedercreutzin museo, joka tarjosi näkymän paitsi persoonallisen taiteilijamme elämään myös suomalaista historiaa kattavan esinekokoelman muodossa. Saimme hienon päätöksen excullemme näin Suomen juhlavuonna.

Elokuu 2017

Elokuussa kävimme Viikinsaaren kesäteatterissa katsomassa näytelmän "Mies, joka ei osannut sanoa ei". Aurinko helli ja näytelmä oli viihdyttävä!


Kesäkuu 2017

Kesäkuussa vietimme urheilullisen tunnin Trampolin parkissa. Ohjaajan opastuksella syke nousi ja hiki tuli. Ympäri päästiin (vaikkei ehkä ihan tyylipuhtaalla voltilla) ja raskainta oli vaahtomuovimerestä ylös kiipeäminen.

TEKNAn seminaari 2017

Huhtikuussa 2017 TEKNA järjesti seminaarin kestävästä kasvusta, myötätunnosta ja - innosta sekä muuttuvasta työmaailmasta Co-Passion tiimin Anna Seppäsen ja Tii Syrjäsen kertomana! Aihe oli erittäin mielenkiintoinen, sali oli täynnä ja juttu jatkui jatkoilla Moro Sky Bar:ssa.

Lue TEKn juttu seminaarista: https://lehti.tek.fi/tekna17

Toukokuu 2017

TEKNAn wappukuohareita nautittiin tänä vuonna aurinkoisessa kelissä.

Huhtikuu 2017

Vierailtiin isolla joukolla vierailulla Tieliikennekeskuksessa! Saimme kattavan esittelyn tieliikennekeskuksen toimintaan, rantatunnelin valvontaan ja näimme loppukevennykseksi parhaita paloja, miten rantaväylän tunnelissa ei sovi käyttäytyä.

Maaliskuu 2017


Maaliskuussa saunoimme Suomensaaressa, kylvimme Näsijärvessä joutsenten kanssa ja illan aikana kuulimme TEKNAn jäsenen Minna-Liisan mielenkiintoisen uratarinan Nokian insinööristä pesulayrittäjäksi.

Helmikuu 2017

Helmikuun kk-tapahtumassa tutustuimme TTY:n TUTLabiin, joka on uudenlainen oppimisympäristö, FabLab, TTY:n kampuksella. Vierailulla tutustuimme monipuolisiin digitaalisen valmistuksen menetelmiin, mm. 3D-printtaukseen ja muihin ainetta lisääviin menetelmiin, laserleikkaukseen, sorviin ja jopa kirjontaan!

Tammikuu 2017

Tammikuussa TEKNAlaiset tutustuivat lempeän jännittävään ilmajoogaan.

Joulukuu 2016

Joulukuussa nautittiin joulutunnelmasta Raskasta Joulua konsertissa Tamperetalossa. Koskettava oli Sylvian joululaulu hevimiestenkin laulamana!

Marraskuu 2016

Marraskuussa TEKNA pääsi tutustumaan Leadiniin, jossa heittäydyttiin käytännönläheisesti asiakaslähtöisten palveluiden suunnitteluun ja toteutukseen. Kolmen lyhyen ryhmätyön avulla simuloitiin käyttäjätarpeiden selvittämistä haastattelun avulla, palvelun arvon ideointia pienryhmässä ja tyypillisen web-palvelun suunnittelua erilaisia teknologioita hyödyntäen.

Lokakuu 2016

Lokakuussa vietettiin TEKNAn pikkujouluja. Pyynikin käsityöläispanimon olutmestarin Tuomas Peren johdolla sukellettiin käsityöläisoluiden maailmaan ja maisteltiin Pyynikin käsityöläispanimon oluita.

Elokuu 2016

Elokuun lopussa suuntasimme ruskaretkelle Sastamalaan. Päivän mittaisella retkellä vierailtiin Vexvellä tutustumassa perinteisen venttiiliyrityksen kunnianhimoisiin kasvusuunnitelmiin kahden TEKNAn jäsenen Kati Karppisen ja Satu Vähän johdolla. Vierailun jälkeen pistäydyimme Anneli Keinosen ateljeessa sekä ex tempore myös Eliisa Marjaanan nahkapajalla tutustumassa paikalliseen käsityöperinteeseen. Iltaa vietettiin Rudolfin keitaalla herkullisen ruoan, savusaunan ja paljun merkeissä.

Elokuu 2016

Maakuntakaavoituksen mielenkiintoiseen maailmaan johdatteli Karoliina Pöntys-Laakkonen Pirkanmaan liitosta, minkä jälkeen pääsimme tekemään omia kaavoituksia Teknan jäsenen arkkitehti Mari Sepän johdolla. Mielenkiintoinen ilta; paljon kysymyksiä ja keskustelua sekä mukavaa yhdessä tekemistä!

Kesäkuu 2016

Kesäkuun alussa suuntasimme saunomaan Jänissaareen, Näsijärven Purjehdusseuran saunalle! Leppoisassa sauna-illassa pääsi pulahtamaan Näsijärven aaltoihin vilvoittelemaan.

Toukokuu 2016

Vapun vilskeessä moni Teknalainen seurueineen poikkesi Teknan Wappukuohareilla. Kuohareita tarjoiltiin aivan kosken kupeessa Trestartin tiloissa. Kuvassa juomia kaataneet ihanat Merja ja Sari.

Huhtikuu 2016

Huhtikuun kuukausitapahtumassa vierailimme M-Filesilla Hervannassa. Mielenkiintoisen yritysvierailun aikana keskustelimme myös myynnistä ja pohdimme millainen on hyvä myyjä.

Maaliskuu 2016

Maaliskuun kuukausitapahtumassa pääsimme vierailemaan Sandvik:lle. Vierailun aikana saimme ensin kuulla yrityksestä, jonka jälkeen tutustuimme tuotantoon ja jatkoimme vielä luolakierrokselle. Vierailun yhteydessä pidimme vuosikokouksen.

Helmikuu 2016

Helmikuussa improttiin ja luvattu naurutakuu toteutui!

Improvisaatio on teatteria tai esitys, joka ei noudattele ennalta sovittua käsikirjoitusta. TEKNAn Improillassa kokeiltiin improvisaation tekniikoita ja rakennettiin pieniä improvisoituja kohtauksia. Improt ohjasi teatteriohjaaja ja dramaturgi Janne Salminen Kangasalta.

Tammikuu 2016

Ladies in Black! Vuosi 2016 polkaistiin käyntiin uintitekniikkakurssilla. Teknalaiset saivat opastusta rintauinnin tekniikkaan ja muitankin käytännön vinkkejä. Osalle tämä oli ensimmäinen kerta vastaremontoidussa Kalevan uintikeskuksessa.

Joulukuu 2015

Joulukuussa nautimme kulttuurista Tamperetalossa Tampereen filharmonian Rekiretki-joulukonsertissa. Lavalla nähtiin myös Lenni-Kalle Taipale punasissa kengissä! Konsertin myötä joulutunnelma löytyi helpommin. Ennen konserttia nautimme lasilliset ja verkostoiduimme uudessa Lapland hotellissa Yliopistonkadulla.

Marraskuu 2015

Teknan pikkujoulut Teekkarisaunalla, marraskuussa 2015.

Ohjelmassa oli aktiivista verkostoitumista, herkuttelua, saunomista ja joulupukkikin vieraili.

Elokuu 2015

Elokuussa 2015 teimme kahden päivän excursion Porvooseen. Matkaan kuului yritysvierailuja Enstolle ja Borealikselle, suklaavarastojen täydennystä Brunbergin tehtaanmyymälässä sekä kolmen ruokalajin illallinen ravintola Sinnessä. Vielä ennen paluuta Tampereelle saimme historiallisen opastetun retken Vanhaan Porvooseen, oppaana oli lehtori Fredrika suoraan 1800-luvulta.

Vuonna 2013 excursio suuntautui Turkuun ja vierailukohteena oli mm. STX:n telakka!