Menneitä tapahtumia

Tapahtumatilastot vuosilta 2018-2020

TÄÄLTÄ löydät tapahtumiin osallistumistilastot sekä TEKNAn jäsenmäärät edellisiltä vuosilta.

Menneet tapahtumat 2018-2021

Lokakuu 2021 - Pikkujoulut Pikkujoulun aikaa juhlistettiin 4Vuodenaikaa Aleksanterinpuistossa nauttimalla buffetin antimista ja ihan vaan seurustelemalla. Kokoontuneita oli reilusti yli kolmekymmentä, normaalien (ennen koronaa) pikkujoulujen verran. Mukava jutustelu jatkui osalla läheisessä Gastropubissa vielä hetkisen tilaisuuden jälkeenkin.
Syyskuu 2021 - Aivot- ja muistiluento TEKNAn jäsen; Marja-Leena Linne, TkT, Laskennallisen Neurotieteen dosentti, Tutkimusryhmän johtaja, Tampereen Yliopisto; piti meille luennon aiheesta Aivot ja muisti. Kuulimme, miten aivotoimintaa mallinnetaan eurooppalaisessa tutkimusyhteisössä ja mm. miten eri kestoiset muistit toimivat. Luento syväluotasi aivojemme synapseja, soluja ja niiden välistä sähkökemiaa. Etänä luentoa seurasi kourallinen ihmisiä. Keskustelua aiheesta syntyi runsaasti paikan päällä. Virkistävää nähdä viimeinkin ihmisiä kasvotusten. Teknan läsnätapahtumat saivat uuden alun. Luentomateriaalit löytyvät jäsensivulta.
Kesäkuu 2021 - Joogaa ja picnic Arboretumissa Joogaohjaaja Nina piti meille Arboretumin nurmikolla joogatunnin, joka vetreytti lihakset ja karkotti maailman murheet. Sääennusteiden vuoksi jouduttiin jo viikolla siirtämään tunti, mutta nyt voitiin pitää. Ilma oli puolipilvinen ja vienossa tuulessa hyttysten määrä pysyi pienenä. Välipala maistui Arboretum kahvilan ulkoterassilla joogan päätteeksi. Selkeä tarve oli sosiaaliselle kasvokkain tapaamiselle.
Toukokuu 2021 - Valko- ja kuohuviinimaistelu etänä PJ Tiina esitteli meille asiaa valko- ja kuohuviineistä samalla, kun maistelimme hänen suosittelemiaan viinejä. Rennosti turisten kului reilu kolme tuntia alle kymmenen hengen porukalla. Voit löytää viiniesityksen kokonaisuudessaan (kuvassa sisältö) jäsensivuiltamme.
Maaliskuu 2021 - Naistenlahden voimalaitos virtuaaliesittely ja vuosikokous Naistenlahti3 voimalaitosprojektia esitteli meille Projektipäällikkö Erkki Suvilampi Tampereen Sähkölaitokselta. Todella mielenkiintoinen ja iso rakennusprojekti tapahtuu pienellä tontilla Rauhaniemen kupeessa. Täyttä bioa polttoaineiden puolesta on luvassa. Vuoden 2022 kesällä alkaa tupsahdella piipusta, kun koeajot alkavat. Lue lisää projektista netistä naistenlahti.fi-sivustolta. Esitysmateriaali löytyy Teknan nettisivuilta. Esityksen jälkeen oli Vuosikokous. Tilinpäätös ja toimintakertomus 2020 ja toiminnantarkastuslausunnot käytiin läpi ja hyväksyttiin.
Maaliskuu 2021 - Punaviinitasting etänä PJ Tiina Dufva oli suositellut meille setin (ostettavaksi itse) maisteluviinejä. Tiina valotti meille kotisohvilla olijoille, miten punaviinejä arvioidaan, mitä makuja voi löytää ja kuinka terveellistä se viinittely on. Samalla maistelimme maksimissaan 3 viiniä. Juttelun tarve oli suuri ja muutama tunti hurahti kuin siivillä. Erityisesti Espanjasta mukana ollut jäsenemme sai ymmärtämään virtuaalisten tapaamisten voiman. Valko- ja kuohuviinimaistelutilaisuutta odotellaan vesi kielellä. Tiinan viiniesitys on löydettävissä jäsensivuillamme.
Helmikuu 2021 - Retkiluistelu Tohloppijärvellä Pienessä tihkusateessa (paukkupakkasten käännyttyä plussalle) päästiin testaamaan retkiluistelua Tohlopissa. Jäässä oli hieman hokkareiden aiheuttamaan sohjoa ja railoja, mutta pitkät luistimet tuottivat yllättävän vakaata menoa. Jaloissa tuntui, että luistimia ei ollut lainkaan, kun ne terät olivat niin kevyet. Ensimmäinen kierros (noin 3 km) meni tunnustellessa jäätä ja luistimia ja lopuilla kierroksilla suihkittiin jo vauhdilla. Muutama osallistuja sanoi ainakin innostuneensa tästä uudesta lajista. Mikäpäs sitä viilettäessä jäällä etenkin kevätauringossa, kun tälläkin kelillä viihtyi radalla.
Joulukuu 2020 - Pete Poskiparran mentalistishow virtuaalisesti Ennen vuoden vaihtumista 30.12. teknalaisilla oli mahdollisuus osallistua Teamsin välityksellä mentalisti Pete Poskiparran showhun. Etänäkin Pete onnistui hämmästyttämään osallistujia erinäisillä tempuillaan.

Joulukuu 2020 - Pikkujoulut (virtuaalinen)

Pikkujoulut pidettiin etänä Teams-työkalulla avoimena kutsuna kaikille jäsenille. Alunperin Aleksanterinpuiston 4Vuodenaikaa-ravintolaan suunniteltu illallinen piti perua Covid-tilanteen vuoksi. Etänä juttelimme pari tuntia kaikkea vapaata viineistä kotieläimiin ja vaihdettiin kuulumisia. Kokeilimme myös hauskoja kokousefektejä, kuten saman pöydän ääressä istuminen. Toivottavasti ensi vuonna saadaan kasvokkain pikkujoulut.

Joulukuu 2020 - Vaalikokous (virtuaalinen)

Vaalikokous pidettiin 3.12. Teams-palaverina. Kävimme läpi vuoden 2020 toimintaa, valitsimme toiminnan tarkastajat, sekä hallituksen vuodelle 2021. Tämän vuoden hallitus jatkaa myös ensi vuoden hallituksena. Suunnittelimme myös budjetin vuodelle 2021. Jäsenmaksut pidetään ennallaan. 

Syksy 2020 - Finlaysonin kattokävelyt 30.9. ja 2.10. Kesäkuun picnic-joogatapahtuma peruuntui märän sään vuoksi, mutta syksyllä pääsimme pienryhmissä Finlaysonin kattokävelylle. Toinen ryhmä seurusteli ja kahvitteli sisätilassa sillä välin, kun toinen ryhmä suoritti kävelyä. Kuulimme alueen historiasta kuulokkeilla ja nautimme hienoista syysmaisemista Tampereen yllä. Kävely päättyi omatoimiseen Panorama-kannen tutkailuun.

Toukokuu 2020 - Vuosikokous (virtuaalinen)

Koronatilanteen vuoksi TEKNAn naamatusten tapaamiset jouduttiin perumaan ja siirtymään kokoustamisenkin osalta virtuaalimaailmaan. TEAMS on tullut kokoustamisen välineeksi, ja sen kautta vuosikokous pidettiin ilmoittautuneiden kesken. Toimintaa suunniteltiin vanhaan malliin (mm. tulevia tapahtumia), mutta tilanteen mukaan eletään. Jäsenille tiedotetaan tilanteen muuttumisesta.

Helmikuu 2020 - SPR:n logistiikkakeskus Vierailimme Kalkussa SPR:n logistiikkakeskuksella kuulemassa, millaista katastrofi- ja ulkomaan apua lähtee Tampereelta maailmalle. Näimme laajoissa varastotiloissa olevia avustustarvikkeita ja paketteja, mm. keittiövarusteita, kokonainen avattu telttasairaala nukkehenkilöineen (kuvassa telttaleirejä), vedenpuhdistuslaitteita, vessoja, ajoneuvoja,... Haitin maanjäristysalueella oli SPR:n avustustoimintaa jopa kolme vuotta. Mikäli vapaaehtoistyö tai palkalliset komennukset SPR:llä kiinnostaa, voit hakeutua SPR:n kursseille apureserviin päästäksesi. Voit myös olla nyt jo avuksi mm. viemällä vaatteita (pula eritoten miesten vaatteista) SPR:n konteille tai suoraan Kalkun kehätie 3:een, tai vaikka verta luovuttamalla.
Joulukuu 2019 - ClubForFive ClubForFive-joulukonserttiin Tampere-talole oli mahdollisuus ostaa Teknan kautta lippuja sekä itselleen että avecille. Osallistujien mukaan konsertti oli upea.
Marraskuu 2019 - Gofore ja Vaalikokous Goforella pidettiin vuosikokous, mutta ennen sitä kuultiin hyvin mielenkiintoista asiaa sekä data-analytiikasta, että firman itselleen ja asiakkailleenkin kehittämistä boteista (virtuaali-ihmisiä, joiden kanssa voi chattailla), jotka auttavat goforelaisia mm. varaamaan matkalippuja ja teettämään matkalaskuja botin käsin, tai olemaan avuksi missä tahansa mieltä vaivaavassa asiassa. Botit tuntuivat asiansa osaavilta ja sympaattisilta henkilöhahmoilta. Uusi hallitus valittiin vuosikokouksessa.
Marraskuu 2019 - Pikkujoulut Pikkujouluja vietettiin Moreenian tiloissa Tammerkosken kuohujen keskellä. Olikin mielenkiintoista päästä tutustumaan historiallisiin vesivoimalaitoksen valvontatiloihin. Jäsenemme K. Hankela avasi ensin Tampereen teollista historiaa rakennuksen osalta, jonka jälkeen nautimme salaatteja, sekä viinejä meille maistatti Matti Sievänen Viinimestarit-yrityksen puolesta.

Lokakuu 2019 - Agtuvi (Ada Lovelace-tapahtuma)

Perinteiset Ada Lovelace - kuohuviinit nautittiin vierailemalla ensin Agtuvilla Lahdesjärvellä: Agtuvi Oy on vuonna 1975 perustettu tamperelainen perheyritys, joka valmistaa suosittuja Kivat-tuotteita. Sormikkaista valmistus on laajentunut myöhemmin myös pipoihin, myssyihin, lapasiin, kaulureihin ja villahaalareihin. Tehdaskierroksen jälkeen oli mahdollisuus ostaa Kivat-tuotteita ja nauttia kuohuvaa.

Syyskuu 2019 - Museo Milavida

Tutustuimme Näsikallion Museo Milavidan Ambiente-näyttelyyn, jossa oli esillä Sarpanevan suunnittelemia painokankaita.

Elokuu 2019 - Kemira, Sastamalan Excursio TEKNAn excursio suuntautui Sastamalaan. Aluksi vierailimme Äetsän Kemiran tehtaalle, jossa valmistetaan esimerkiksi suomessa käytettävät vedenpuhdistuskemikaalit. Jatkoimme Kivikylän kotipalvaamolle, jossa nautimme lounaan Huittisten Hullulenkki - ravintolassa. Välissä poikkesimme Mattilan marjatilan myymälä-kahvila Hiidenkolossa. Siitä jatkoille Lojerin tehtaalle. Lojer on pohjoismaiden suurin sairaalakalusteiden valmistaja, ja lisäksi se valmistaa esimerkiksi fysioterapeuttien tai kampaamojen kalusteita. Tehtaalla on sekä tuotekehitys että valmistus, ja yritysesittelyn lisäksi pääsimme vierailemaan tehdastiloissa. Ilta päätettiin rentoutumalla Elivuoren saunatiloissa ja uimalla, sekä nauttimalla Huittisten makkaroita ja salaatteja.
Kesäkuu 2019 - Kintulammi Tämän vuoden ulkoilutapahtuma järjestettiin suositulla Kintulammilla: Kintulammi on upea retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella, Teisko-Aitolahti -alueella. Se on kaikille avoin luonto- ja retkikohde polkuineen, pitkospuineen, laavuineen ja suuntaviitoituksineen. Alue sijaitsee noin 20 km Tampereen keskustasta Teiskon suuntaan.Alueelta löytyy noin 15 km opastettua retkeilyreitistöä, sekä viisi tulipaikkaa, joista neljän yhteydessä on uniikki luonnonmukaisesti suunniteltu laavukokonaisuus puuliitereineen ja kuivakäymälöineen. Aurinkoinen sää suosi retkeilijöitä.
Toukokuu 2019 - Likkojen Lenkki Likkojen lenkille osallistuttiin lämpimässä kesäsäässä, ja lenkin jälkeen osa porukasta jäi vielä paikalle jumppaamaan ja nauttimaan Samuli Edelmanin ja Anssi Kelan esityksistä.
Toukokuu 2019 - Wappu Perinteiset Vappukuohut nautittiin perinteisesti Tammerin puistossa. Keväinen ilma oli viileä, mutta muuten suotuisa.
Maaliskuu 2019 - Amerplast ja Vuosikokous Vierailimme Amerplastilla, jossa tutustuimme mm. muovisten kauppakassien valmistukseen kierrätysmuovista. Isäntänä toimi CMO Ari-Pekka Pietilä. Amerplastilla on jo vuodesta 1952 valmistettu korkealaatuisia joustopakkauksia mm. elintarvike- ja pehmopaperipakkauksia sekä ostoskasseja. http://www.amerplast.com/ Kestävän kehityksen mukainen toiminta on Amerplastissa tärkeää - toiminnan ympäristövaikutuksia pyritään minimoimaan mm. tehokkaalla kierrätyksellä ja ekologisilla pakkausvaihtoehdoilla. Kaikki yrityksen omassa toiminnassa syntyvä muovijäte kierrätetään ja yritys valmistaa muovikasseja, joissa 90% raaka-aineesta on kierrätysmuovia. Tehdasvierailun jälkeen pidettiin Teknan vuosikokous.
Maaliskuu 2019 - Tekna 20v Teknan 20-vuotisjuhlia vietettiin Finlaysonin palatsilla upeissa puitteissa. Vierailevana puhujana oli Satu Hassi. Pukuloisto oli jälleen kerran aika upeaa ja juhlissa viihdyttiin hyvin.
Helmikuu 2019 - Kokoelmakeskus-vierailu Tampereen Kaupungin Museoiden Kokoelmakeskuksella Ruskossa oli niin paljon kaikkea mielenkiintoista nähtävää, että osallistujien mukaan aika tuntui loppuvan kesken. Kenties joskus myöhemmin teemme toisen reissun tänne.
Tammikuu 2019 - Salsakoulu Teknalaisilla oli mahdollisuus osallistua salsatunnille Dame Clave - tanssikoulussa. Lantion irrottelun jälkeen osa halukkaista jatkoi matkaa viereiseen Kathmandu-ravintolaan syömään.
Joulukuu 2018 - Passion Test Goforen tiloissa järjestettiin halukkaille Passion Test-tapahtuma. Voidaksemme pitkäkestoisesti hyvin, meillä täytyy olla elämässämme riittävästi asioita, joista nautimme ja jotka tuottavat meille mielihyvää. Passion Test on amerikkalaisten Janet Bray Attwoodin ja Chris Attwoodin kehittämä tehokas ja yksinkertainen työkalu, joka auttaa selkeyttämään sen, mikä on elämässäsi kaikista tärkeintä. Passion Test -työpajan veti Teknan hallituksen jäsen ja sertifioitu Passion Test -valmentaja Katri Koli. Työpajassa päästiin pysähtymään hetkeksi omien ajatusten äärelle.
Marraskuu 2018 - Pikkujoulut ja vaalikokous Jokavuotiset pikkujoulut vietettiin tällä kertaa Tampereen Kulttuurikeskus Laikun kahviossa. Jutustelun ja lahjojen vaihdon ohella askarreltiin jouluisia origameja paperista. Myös vaalikokous ja viininmaistelua järjestettiin Marraskuussa.
Lokakuu 2018 - Marimekko (Ada Lovelace-tapahtuma) Perinteiseksi muodostunut Ada Lovelace-hengennostatustapahtuma järjestettiin Marimekon liikkeessä, jossa nautittiin muotinäytöksestä, kuohuviinistä sekä shoppailusta. Adahan oli erittäin merkittävä tieteenalan nainen, joka eli 1800-luvulla ja jota mielellämme muistelemme.
Lokakuu 2018 - Rautatiemuseo Traficum järjesti teknalaisille tutustumisen Hyvinkään Rautatiemuseoon. Tutustuimme mm. perinnejuna Valtteriin ja teemana oli Muistojen matkassa
Syyskuu 2018 - 1918-kävelykierros Opastettu 1918 vuoden kävelykierros tarjottiin meille keskikaupungilla sisällissodan maisemissa. Tampereen keskustassa käytiin Pohjoismaiden suurimmat kaupunkitaistelut valkoisten ja punaisten joukkojen välillä huhtikuun alussa 1918. Valkoiset joukot hyökkäsivät kaupunkiin, punaiset puolustautuivat ja taistelut etenivät kortteli korttelilta kohti nykyistä Keskustoria. Hyvin mielenkiintoisia asioita nähtiin, kuten luodin reikiä vanhan koulun seinässä.
Elokuu2018 - Äänekoski Metsä Group-excursio Kaksipäiväinen excursio suuntautui Metsä Groupille Äänekoskelle, jossa on maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas ja kartonkitehdas. Yritysvierailuiden jälkeen siirryimme tunnelmalliseen Varjolaan, joka oli maaseudun koskimiljöössä sijaitseva matkailutila. Siellä pääsimme nauttimaan rentouttavasta Koskenniskan luksussavusaunasta (Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatti) sekä herkullisesta illallisesta tilan navettaravintolassa. Lauantaina tutustuimme paikalliseen luontoon. Tästä jatkoimme Pandan tehtaanmyymälään ja lounaan kautta Kuokkalan kartanoon, jossa meille oli tarjolla opastettu kartanokierros.
Kesäkuu 2018 - Kylpyläkeikka Aika rentoutua porukalla Tampereen kylpylässä. Allaspulikoinnin jälkeen oli mahdollisuus ottaa jalkahoitoa, ja käydä vaikka pizzalla rakennuksen pizza-ravintolassa.
Toukokuu 2018 - Wappu Vappukuohut Tammerin puistossa sujuivat sateisissa merkeissä.
Huhtikuu 2018 - OptoFidelity Kävimme yritysvierailulla automatisoituja testausjärjestelmiä kehittävällä OptoFidelityllä Visiokadulla, Hervannassa! Vierailulla kuultiin yritysesittelyn lisäksi VR- ja AR-maailman kuulumisia ja näiden uusimpia tekniikoita, unohtamatta työhyvinvoinnin näkökulmaa teknologiayrityksessä.
Maaliskuu 2018 - Raitsikkahanke Kävimme tutustumassa Galleria Nottbeckissa Tampereen raitiotie-hankkeeseen. Tampereen tunnelin rakentamisen allianssimalli on herättänyt paljon huomiota, ja samaisella mallilla rakentuu raitiotieinfra. Arkkitehti Hanna Montonen avasi teknalaisille hankkeen tarkempia suunnitelmia.
Helmikuu 2018 - Hyvinvointisaunailta Virittäydymme hyvinvoinnin teemavuoteen yhdessäolon, kiireen kesyttämisen ja voimavarojen aktivoinnin merkeissä. Tapasimme vanhoja ja uusia tuttuja, kun Tekna ja ICT Ladies järjestivät yhdessä hyvinvointiin keskittyvän saunaillan. Aloitimme Alisniemen saunan takkatuvalla. Sitten Pia Koponen (kirjailija, vuorovaikutus-, asiakaspalvelu-, esiintymistaito- ja ilmaisukouluttaja ja työhyvinvointivalmentaja) valmensi meitä. Intensiivinen ja inspiroiva noin tunnin kestävä valmennustuokio kutsui siirtymään kontrollista kontaktiin, suunnittelusta läsnäoloon ja hallinnasta sallintaan. Tavoitteena oli hyppäyttää meidät hetkeksi irti arjesta ja antaa oivalluksia oman henkisen hyvinvointimme ylläpitämiseen. Onnistui.